Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Avrupa: Önlemleri Gevşeten Almanya'da Bulaşma Hızı Arttı

Almanya'da dört gündür yeniden artışa geçen bulaşma katsayısı 1,18 oldu. Bu her on virüs taşıyıcısı kişinin hastalığı yaklaşık 12 kişiye bulaştırması anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli değerin kalıcı olarak 1'in altında bulunması gerektiğini vurguluyor

13:56 10.4.2020

İspanya'da Ölü Sayılarında Düşüş Görülüyor

Corona virüsü salgını nedeniyle bugüne dek 15 bin 843 kişinin hayatını kaybettiği İspanya'da son 24 saatte 605 kişi hayatını kaybetti. Bu, 24 Mart tarihinden bu yana bir günde verilen en az kayıp oldu. Ülkede görülen toplam vaka sayısı da son bir gündeki artışla birlikte 157 bin 22'ye ulaştı.

13:48 10.4.2020

Hollanda'da Nisan'ın İlk Haftasında İstatistik Dışı Ölüm Rakamları

Hollanda İstatistik Kurumu CBS tarafından açıklanan verilere göre ülkede Nisan ayının ilk haftasında normalin üzerinde ölüm görüldü. Bu sayının 2 bin civarında olduğu belirtilirken söz konusu ölümlerin Corona virüsü salgını bağlantılı olabileceğine işaret ediliyor. Nisan'ın ilk haftasında ülke genelinde 5 bin 100 civarında kişinin hayatını kaybettiği, geçen yılın Nisan ayındaysa bu rakamın 3 bin 200 civarında olduğu belirtildi. Hollanda'da bugüne dek resmi olarak açıklanan verilere göre Corona virüsü salgını nedeniyle 2 bin 396 kişi hayatını kaybetti. Ülkede şu ana dek tespit edilen vaka sayısı da 21 bin 672.

13:40 10.4.2020

İrlanda'da Hükümet Ülkedeki Toplam Çalışanların Yüzde 30'una Maaş Desteği Sağlıyor

İrlanda'da hükümet, 200 binden fazla işçiye daha maaş desteği sağlamaya başladı. Yetkililer böylece ülkedeki toplam çalışanların yüzde 30'una maaş desteği sağlanmaya başladığını açıkladı. Corona virüsü salgını nedeniyle ülkede işsizlik başvurularının tavan yaptığı bir dönemde destek sağlanan işçi sayısının da rekor düzeye yükseldiği ifade ediliyor. Devlet çalışanlara 410 Euro'ya kadar ödeme yapıyor.

13:16 10.4.2020

İngilizlere Önemli Hatırlatmalar

İngiltere’de hükümet halkı evde tutmak için yaptığı uyarıları her fırsatta tekrarlıyor. Ülkede Paskalya tatili ve güzel havalar nedeniyle seyahat etme niyetinde olanlara yönelik uyarılarda, polisin ceza ve engelleme yetkisi kullanacağı hatırlatılıyor.

Sosyal medyada paylaşılan uyarıların başlığı: ''Kuralları İhlal Edersem Bana Ne Olur?'' Uyarıların altında da şu maddeler sıralanmış:

- Belirlenmiş nedenler dışında evden ayrılır ya da kamuya açık mekanlarda buluşursa polis kalabalığı dağıtabilir ve insanların evlerine dönmelerini isteyebilir.

- Çocuklar kuralları ihlal ediyorsa onlara engel olunması istenebilir.

- Haklı bir gerekçeleri yoksa polis vatandaşları zorla eve götürebilir, hatta tutuklayabilir.

- Polis 60 Sterlin ceza kesebilir. Tekrarı halinde bu 120, 240 Sterlin şeklinde katlanabilir. Eğer ödenmezse konu sulh ceza mahkemelerine taşınıp herhangi bir limit olmaksızın ceza davası açılabilir.

İngiltere’de mevcut durumda sosyal mesafe kuralları gereği tam anlamıyla bir sokağa çıkma yasağı uygulanmıyor. Ancak gerekçesiz sokakta olmak da yasak. Sokağa çıkma gerekçeleri arasında günde bir kez spor, alışveriş, ilaç almak ya da mağdur birine yardım etmek bulunuyor. Onun dışında sadece sağlık, güvenlik, medya çalışanları, evlere yeme-içme kuryeleri gibi öncelikli işlerde çalışanlar dışarı çıkabiliyor. Günlük bilgilendirme toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Dominic Raab, halktan, topluca uyulan kısıtlamaları tatil ve güzel hava bahanesiyle bozmamalarını ve salgını körüklememelerini istedi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG