Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Avrupa: Önlemleri Gevşeten Almanya'da Bulaşma Hızı Arttı

Almanya'da dört gündür yeniden artışa geçen bulaşma katsayısı 1,18 oldu. Bu her on virüs taşıyıcısı kişinin hastalığı yaklaşık 12 kişiye bulaştırması anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli değerin kalıcı olarak 1'in altında bulunması gerektiğini vurguluyor

21:14 22.4.2020

AB: “Uçuşlar Yeniden Başladığında da Sosyal Mesafe Kuralları Geçerli Olacak”

Avrupa Birliği (AB) ulaştırma biriminden Çarşamba günü yapılan bir açıklamaya göre, Corona virüsü salgını nedeniyle durdurulan uçuşlar yeniden başladığında havaalanları ve uçaklarda sosyal mesafe kurallarının uygulanması devam edecek.

Konuyla ilgili resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan AB Ulaştırma Komisyoneri Adina Valean, uçuşlar yeniden başladığında yolcuların ve çalışanların sağlık güvenliği açısından yüz maskesi ve dezenfektan kullanımı ve sosyal mesafe kuralının korunması gibi uygulamaların devam edeceğini aktardı ve Mayıs ayı itibariyle uçuşlarla ilgili tüm kuralların muhtemelen netliğe kavuşacağını aktardı.

Uluslararası Hava Ulaşım Birliği (IATA) tarafından 14 Nisan’da yapılan açıklamada da önlemlerin devam ettirileceği, sosyal mesafenin korunması amacıyla uçaklardaki orta koltukların muhtemelen boş bırakılacağı mesajı verilmişti.

21:09 22.4.2020

İngiltere Geniş Kapsamlı Temas Takip Sistemine Başlayacak

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkede Corona virüsü vaka sayılarında düşüş kaydedilmeye başlandığında geniş çaplı bir temas takip sisteminin devreye sokulacağını söyledi.

Hancok parlamentoda yaptığı açıklamada, “Salgında doruk noktasına ulaştık. Yeni vaka sayılarını azaltmaya başladığımızda, geniş çaplı temas takip sistemini faaliyete geçireceğiz” dedi.


19:21 22.4.2020

İngiliz Uzman Aşı Çalışmalarını Anlattı

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock günlük bilgilendirme toplantısında insanlar üzerinde deneme aşamasına gelen bazı aşı çalışmalarına değindi.

Oxford ve Imperial College London başta olmak üzere çeşitli araştırma merkezlerinde yürütülen çalışmalar için “aşı bulmak öncelikli hedefimiz” diyen Matt Hancock, iki üniversiteye yirmişer milyon sterlin bütçe verildiğini söyledi.

Oxford Üniversitesi’nin aşı çalışmaları ekibinin lideri Profesör Sarah Gilbert ise televizyonda aşının nasıl olacağına dair ayrıntılı bilgiler paylaştı.

Prof. Gilbert, aşının ‘‘Adeno’’ adlı zararsız bir başka virüsün içine Corona virüsünün genetik parçalarının yerleştirilerek oluşturulacağını anlattı.

Aşı bu haliyle önümüzdeki günlerde ‘‘deney grubu’’ olarak adlandırılan deneklerin vücuduna enjekte edilecek, ‘‘kontrol grubu’’ denilen diğer gruba ise menenjit aşısı yapılacak. Ancak hangi gruba hangi aşının yapıldığı söylenmeyecek ve sonuçlar kıyaslanacak.

VOA Türkçe Londra muhabiri Barış Çimen'in haberi.

Haberin devamı için tıklayın

17:24 22.4.2020

Almanya'da Corona Virüsü Aşısı İçin Testlere Başlanıyor

Almanya Sağlık Bakanlığı’na bağlı Paul Ehrlich Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Corona virüsüne karşı geliştirilen bir aşının gelecek yılın ilkbaharında hazır olabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamaya göre, ilaç şirketi Pfizer ile Türk kökenli bilim adamları Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'nin yöneticileri arasında olduğu Alman BioNTech firması tarafından geliştirilen ve klinik öncesi deneyleri tamamlanan aşı için gerekli test süreci önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu süreç üç aşamadan oluşacak.

VOA Türkçe Berlin muhabiri Cem Dalaman'ın haberi.

Haberin devamı için tıklayın

Daha fazla

XS
SM
MD
LG