Güney Kore'de Gece Kulübü Kaynaklı Vakalar Takibe Alındı
Güney Kore'de bazı uygulamaların gevşetilmesinin ardından bir gece kulübüne giden en az 15 kişide Corona virüsü tespit edildi. Yetkililer, gece kulübüne gidenler ve temasta bulundukları kişilerle ilgili filyasyon çalışması yapıldığını belirtti. Salgını kontrol altına alan Güney Kore'de son günlerde sadece yurtdışından gelen az sayıda kişide vaka görülmekteydi. Seul kent idaresi, gece kulüplerine giden yaklaşık 1.500 kişinin kendilerini 14 gün boyunca karantinaya almalarını istedi. Güney Kore'de bugüne dek 10 bin 822 kişide virüs tespit edilirken 256 kişi hayatını kaybetti.
Hindistan'da Bu Yıl Ekonomik Büyüme Sıfır Olabilir
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Corona virüsü salgını nedeniyle Hindistan'ın bu yıl ekonomik olarak büyüme gösteremeyebileceğini belirtti. Moody's gelen yıl Kasım ayında da Hindistan'ın kredi notunu durağandan negatife çevirmiş ve kredi notunu Baa2 olarak açıklamıştı. Baa2, ikinci kademe en düşük yatırım notu anlamına geliyor. Yaklaşık 1,3 milyar nüfusa sahip Hindistan'da Corona virüsü krizi dolayısıyla karantina önlemleri uygulanıyor. Bu çerçevede hükümet vatandaşlara doğrudan parasal ve gıda yardımı sağlayacak 22,53 milyar dolarlık yardım paketini devreye soktu.
Singapur'da 768 Yeni Vaka
Singapur'da son 24 saatte 768 yeni Corona virüsü vakası daha tespit edildiği açıklandı ve ülkedeki toplam vaka sayısı 21 bin 707'ye ulaştı. Singapur'da bugüne dek 20 kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti.
BM Corona Mücadelesinde İnsani Yardım Planını Genişletti
Birleşmiş Milletler, Corona virüsü salgınıyla mücadelede savunmasız ülkeler için Mart ayı sonunda açıkladığı 2 milyar dolarlık küresel yardım çağrısını genişletti. Örgüt, çoğu Afrika ve Latin Amerika’daki 63 ülke için 6 milyar 700 milyon dolar gerektiğini bildirdi. BM’nin 5 Mayıs’a kadar eline geçen miktarsa 923 milyon dolar.
BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, İsviçre’nin Cenevre kentindeki toplantıda, salgının dünyanın en yoksul ülkelerinde 3 ila 6 aydan önce zirve noktasına ulaşmasının beklenmediğini söyledi. Hızla önlem alınmazsa çatışma, yoksulluk ve kıtlığın başlayacağı uyarısında bulunan Lowcock, ‘’En yoksul ülkelerde ihracat kazançları, para transferleri ve turizmin yok olmaya başladığını ve ekonomilerin küçüldüğünü şimdiden görüyoruz’’ dedi.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de, toplantıya gönderdiği video mesajda, milyonlarca kişiyi korumak ve virüsün düm dünyayı dolaşmasını engellemek için 6 milyon 700 milyon dolara ihtiyaçlarını olduğunu söyledi. Guterres, ‘’İnsani yardım sadece ahlaki bir zorunluluk değil. Virüsle savaşmak için pratik bir gereklilik. Eğer COVID-19 en yoksulları vurursa, hepimiz risk altındayız’’ diye konuştu.