Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde oy kullanacak 18 yaş üstündeki yurttaşlar için sandığa gidecekleri adresleri kontrol etme süreci devam ediyor.
Your browser doesn’t support HTML5
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ilan ettiği seçim takvimi uyarınca 20 Mart sabahı itibarıyla muhtarlıklarda seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Muhtarlıklarda asılı listelerde adını görmemesi durumunda seçmenler, 2 Nisan mesai saati sonuna kadar itirazda bulunabilecek.
İtirazlar sonucunda ilçe seçim kurulları kayıtları güncellenecek. Son adres bilgilerine göre yurttaşlara 14 Mayıs günü hangi adresteki kaç numaralı sandıkta oy kullanacaklarına ilişkin seçmen bilgi kağıdı gönderilecek.
Ankara’da gençlerin listeleri internet üzerinden kontrol etmeyi tercih ettikleri aktarıldı. Orta yaş üzeri seçmenlerse muhtarlıklara bizzat giderek seçmen listesinde isimlerinin olup olmadığını kontrol ediyor.
İlgili Haberler Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin YSK’ya Yedi BaşvuruYurttaşlar “güven arayışı” duygusunu paylaştı
Seçmen listesindeki adını kontrol eden Hatice Demirer, “Tabii ki herşeyi tam bir kontroldan geçirmek isterim. Yani her türlü şaibeden söz ediliyor. Sonuçta ben hem internetten baktım nüfusuma hem de burada. Dediler askılara çıktı listeler, bakın listelere. Vatandaş olarak hakkımı kullanmak isterim sonuçta” dedi.
Bahar Yurttaş ise, “Valla güven sorunu yaşıyoruz ülkede, ben yaşıyorum. Kendi gözümle görmek için geldim. Güvene ihtiyacımız var çünkü. Anca kendi gözüme güveniyorum, onun için geldim” diye konuştu.
Hasan Yıldırım da, “Evet biz kontrol ettik, adımız tutuyor, burada oy kullanacağız. Hayırlısı olur inşallah” derken, soyadı paylaşmayan Cavidan isimli yurttaş, “Seçmen listemiz garanti olsun diye muhtarımızdan bilgi almak için geldim” demekle yetindi.
İlgili Haberler Yurt Dışında Oy Verme İşlemi 27 Nisan’da BaşlıyorMuhtarlar depremzedeler için de çaba gösteriyor
Mebusevleri Mahallesi Muhtarı Sevim Özsoylu, “Seçmen bölgesinde listeler askıya çıktı, vatandaşlar ilgi gösteriyor, geliyor bakıyor. Ancak e-devletten YSK seçmen sorgulamadan da yapılabiliyor. Ama bize daha çok gelenler bilgisayar kullanmasını bilmeyen orta yaş üzeri vatandaşlarımız gelince de ayrıca mutlu oluyoruz görmekten. Genç kesim daha çok dijital ortam üzerinden kendisini sorgulayabiliyor. Yine de gelip yazılı listeden kontrol etmelerini öneriyoruz” ifadesini kullandı.
Maltepe Mahallesi Muhtarı Nilgün Geredeli de, “Mahalle sakinlerimiz hem internetten hem yazılı olarak seçmen kayıtlarını kontrol ediyorlar. Yazılı da illa görmek istiyorlar. Seçmen kartları daha sonra gelecek, bunu ifade ediyoruz. Herkes oyunu kullanmak istiyor. Depremzede aile çok geldi, gerek apart otel gerekse ailelerin yanına. Kayıtlarını yapabilmek için uğraşıyorlar. Ayrıca onların talepleri ve sorunları ile de çalışmalar yapıyoruz. İkinci el kıyafetleri planlı şekilde kendilerine ulaştırmakta yardımcı oluyoruz. İstedikleri ihtiyaç neyse onları alabiliyorlar” diye konuştu.
Tuzluçayır Mahallesi Muhtarı Zülfikar Odabaşı da, “Komşularımız gelecekler, adlarının var olup olmadığını görecekler, daha sonra seçmen kartları gelecek. Depremzede komşularımız var, yaklaşık 350-400 komşumuz geldi mahallemize. Daha önce nüfus müdürlüklerinde kayıt yapmış olanlar burada, yapmayanlar nerede kayıtları varsa orada oylarını kullanabilecekler” şeklinde konuştu.