Pandeminin Almanya’ya Maliyeti 440 Milyar Euro Oldu

Almanya Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı bir rapora göre, Alman hükümeti Corona virüsü pandemisiyle başa çıkabilmek için son üç yılda toplam 439,7 milyar Euro harcadı. Bakanlığın Federal Meclis Bütçe Komisyonu için hazırladığı listede, en büyük pay 66,2 milyar Euro ile şirketler, profesyonel spor kulüpleri ve kültürel organizatörler için yapılan ekonomik yardımlara gitti.

Corona virüsüne karşı hazırlanan aşıların yapılması, aşı merkezleri, ücretsiz hızlı testler ve PCR testleri, koruyucu maskeler ve hastanelere verilen ek ödenekler için yapılan harcamalar ise 63,5 milyar Euro‘ya ulaşıyor.

Somut olarak aşılara ne kadar para harcandığına ilişkin ayrıntılı bilgi aktarılmadı. Yapılan anlaşmalar uyarınca aşıların fiyatının gizli bilgi olduğu ifade edildi. Rapora göre, pandemi harcamalarında üçüncü sırada, 27,9 milyar Euroluk bir bütçe Corona Vergi İndirimi Yasası'ndan kaynaklanan ve katma değer vergisindeki geçici indirim için öngörülen ek harcamalar yer aldı.

İlgili Haberler Scholz BioNTech’in Yeni Tesisini Ziyaret Etti


Almanya’da maske zorunluluğu iki hafta önce kaldırıldı

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, bundan iki hafta önce, Almanya’da Covid-19 salgının sona erdiğini ilan ederek, Covid-19 varyantlarının, aşıların ve halen devam eden klinik vakaların durumuna bakıldığında salgında sona gelindiğini ifade etmişti.
Almanya’nın pandemi ile başarılı bir şekilde başa çıktığını belirten Lauterbach, salgın döneminde okul ve kreşlerin ülke çapında kapanışlarının gerekli olmadığını düşündüğünü aktararak, virüsün yayılmasını önlemek için alınan önlemlerin isabetli kararlar olduğunu belirtti.

Ülkede trenlerde ve hastahanelerde maske zorunluluğu 7 Nisan’da tamamen sona erdi.

İlgili Haberler Almanya’da Corona Önlemleri Sona Eriyor

BionTech’e karşı dava 28 Nisan’da başlıyor

Corona virüsü salgını döneminde en tartışmalı konulardan biri olan, aşıların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri davalık oldu.
Aşılarının sağlık sorunlarına yol açtığı iddiasıyla aşı üreticilerine karşı dava açan 185 kişinin davasının 28 Nisan’dan itibaren görülmeye başlanacağı haber alındı.

Düsseldorf ve Wiesbaden kentlerinde bulunan iki hukuk ofisi tarafından açılan davalar, aralarında BioNTech firmasının da bulunduğu dört büyük Corona aşısı üreticisine karşı açıldı.

BioNTech'ten yapılan açıklamada, şimdiye kadar incelenen vakaların hiçbirinde, ortaya çıkan sağlık bozuklukları ile Comirnaty aşısı arasında nedensel bir bağlantı tespit edilemediği belirtildi.

Uzmanlar, davda, aşı ile sağlık sorunları arasında bir bağlantı olduğuna dair yanıt bulunması durumunda, bunun dünya çapında başka davalara da yol açacağından yola çıkıyorlar.