Erişilebilirlik

Savunma Bütçesi Komisyonu'nda Milli Tank-Palet Tartışması 


TBMM'de 2020 yılı Savunma Bütçesi Görüşmeleri Komisyon'da başladı.
TBMM'de 2020 yılı Savunma Bütçesi Görüşmeleri Komisyon'da başladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe teklifi görüşmeleri, CHP’nin Sakarya’daki tank-palet fabrikasının Katar ortaklığındaki şirkete devrini afişlerle protesto etmesiyle başladı.

Savunma Bütçesi Komisyonu'nda Milli Tank-Palet Tartışması
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

Türkiye’de ana muhalefet partisi CHP, askeri teçhizat üretimi bakımından son döneme kadar milli niteliğe sahip tank-palet fabrikasının neden Katar’ın ortaklığındaki BMC Şirketi’ne devredildiğini sorgulamayı sürdürüyor. CHP’nin sık sık Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerine yönelttiği bu soru, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın 53 milyar 859 milyon 342 liralık bütçe teklifiyle ilgili görüşmelerde de gündeme geliyor.

CHP’li milletvekilleri, Komisyon’da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı pankartlarla karşılamak üzere hazırlık yaptı. CHP’nin asker kökenli vekili Mehmet Ali Çelebi’nin yanı sıra Süleyman Girgin, Ahmet Önal, İlhami Özcan Aygun, ellerinde afişlerle tank-palet fabrikasının devrine tepki gösterdi. Afişlerde, Katar’ın yanı sıra BMC’nin Türk ortağı Ethem Sancak da vardı. Afişlerde, “Milli savunma, Katar-Ethem Sancak’ın arka bahçesi mi?”, “Tank Palet milli fabrikadır. Hiç kimseye verilemez”, “25 yıllık bedelsiz devir, peşkeş değil de nedir?” ve “Türk Ordusu’nun sırları Katar’da mı?” ifadeleri yer aldı.

CHP’lilerce yapılan protesto AKP’li vekillerce “Satış yok, satış yok” gibi ifadelerle eleştirildi. AKP’li İbrahim Aydemir gibi isimler, vekilleri kameralar varken şov yapmakla suçladı. Buna karşın muhalefet vekilleri, millete ait bütçe, fabrika konuşulacakken neden Komisyon’un kameralara kapandığını eleştirdi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

XS
SM
MD
LG