Birleşmiş Mİlletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi Özel Danışmanlık statüsüne sahip olan KAGİDER delegasyonu, 13 Mart'ta başlayan ve 24 Mart’a kadar devam edecek olan Birleşmiş Milletler KSK toplantılarının bu yıl için belirlenen teması “Değişen İş Düzeninde Kadınların Ekonomik Olarak Güçlendirilmesi” çerçevesinde yapılan çalışmalara katılmak için New York’ta bulunuyor. KAGİDER, bu sene Türkiye’den İyi Uygulama Örneği olarak genç kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını arttırmak için hayata geçirdiği projelerden biri olan Geleceğin Kadın Liderleri, “üniversiteden yeni mezun veya son yıllını tamamlayan, başarı potansiyeli yüksek ve eşit fırsata sahip olmayan kadınları” seçerek onlara eğitim ve mentorlük desteği veriyor. Proje genelinde bu genç kadınların iş hayatındaki yerlerinin kuvvetlendirilmesi ve iş arama süreçlerinin kolaylaştırılması, ayrıca iletişim ağlarının genişletilmesive sosyal duyarlıklılığın geliştirmesi için çalışılıyor. Bir hafta süren eğitim programı çerçevesinde geçtiğimiz yıl 100 genç kadına mentorlük hizmeti verilmiş.
Toplantıyı açan KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar’ın verdiği bilgiye göre kadınların işgücüne katkısının arttırılması sadece kadınlar için değil genel olarak Türkiye’nin kalkınması için de çok önemli. Oktar KAGİDER’in temel stratejilerinden birinin çalışma hayatında kadınların sayısının arttırılması olduğunu, kadınların eğitim seviyesi arttıkça işgücüne katılımının da arttığını bildiklerini söyledi. Geleceğin Kadın Liderleri projesinin amaçlarından birinin şu an %28olan kadınların istihdama katılım oranınının yükseltilmesi olduğunu ekleyen Oktar, projenin New York’ta gördüğü ilgiden memnunluk duyduklarını söyledi.
KAGİDER yönetim kurulu üyesi Cömert Birced’in verdiği bilgiye göre bugüne kadar proje kapsamında 500 genç kadın eğitim alarak mezun oldu. Birced “Eğitim sonrası genç kadınlara verilen mentorlük hizmetinin onların iş hayatında ilerlemesi ve başarıya ulaşmasına önemli katkı sağladığını” vurguladı ve “gelecek yıllarda ülkenin her yanından daha fazla genç kadına erişmek, onlara eğitim ve mentörlük sağlamanın yanı sıra onlara yeni vizyonlar açmak üzere Amerika’da görüşmeler gerçekleştirdiklerini” belirtti.
KAGİDER’e 2011’den beri destek veren SANOFİ Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Türkan Özcan, “Sanofi olarak kadınların iş hayatındaki rolünün arttırılması için ortaya koyduğu global vizyon doğrultusunda istihdam ve fırsat eşitliğine yönelik projelerimizle ülkemizde toplumsal hayata katkı sağlayan öncü kuruluşlar arasında yer almaktan gurur duyduklarını” söyledi. “Bugüne kadar 1000’den fazla kadınla görüşmeler yapıldı ve 500 genç kadın eğitim programından başarıyla mezun oldu. Birleşmiş Milletler komisyonunda projeyi KAGİDER ile birlikte temsil etmek ve daha fazla katkı sağlamak bizleri heyecanladırdı” dedi.